Адже після зняття мораторію на продаж земель, людей примушуватимуть продавати її за безцінь. І покупцями будуть не фермери, а латифундисти. Таким чином всі землі опиняться в руках лише кількох олігархів. За що боротимуться рівненські чиновники та політики?

Після розформування колгоспів і розпаювання земель - змін у аграрному секторі України так і не відбулося. Земельну реформу втілювати в життя почали ще з 1991 року. Лише нині її реалізація вийшла на фінішну пряму. Найбільше людей турбує скасування мораторію на продаж землі. Чиновники одностайні, цього робити не можна поки не буде прийнята система державного кадастру.

Земельна реформа забороняє продаж землі іноземцям. Більше ніж п'ятьсотень гектарів один покупець придбати не зможе. До того ж п'ять років він її не перепродаватиме і десять не матиме можливості змінити її цільове призначення.

Тому депутати пропонують внести свої зміни до земельної реформи. Чи візьмуть до уваги ці зміни депутати Верховної Ради поки невідомо. А от експерти радять селянам землі поки не продавати. Бо з наступного року прогнозують їх подорожчання вдвічі.