Його провели в рамках нещодавньої виставки робіт метра українського живопису Миколи Глущенка до сто десятої річниці від дня народження митця.

Творча діяльність і сама постать Миколи Глущенка неоднозначно оцінюється сучасниками. Одні вважають його розвідником, який в своїх нарисах під час Другої світової війни зображав нові види німецької зброї та техніки і передавав їх радянським військовим. Інші - патріотом та націоналістом, який з групою українських художників організовував виставки власних робіт про Україну по всій Європі. Треті - зрадником власного народу, який вчив малювати самого Адольфа Гітлера, за що фюрер подарував йому свій альбом акварелей.

Прослідкувати, як відбувається трансформація творчості Миколи Глущенка намагалися студенти та викладачі РДГУ, рівненські художники та живописці на першому науковому арт-флеші. Висловлювали власні думки та слухали інших, що, кажуть надзвичайно важливо у рамках дослідження життя та творчості метра українського живопису.

Незважаючи на всю неординарність життєвого і творчого шляху Миколи Глущенка перший науковий арт-флеш у "Євро-арт" засвідчив, що ми маємо причини гордитися українським митцем.