Нині швейцарські делегати оглядали наші школи. Та окрім Рівного, побувають ще у чотирьох українських містах-претендентах. І вже потому визначаться, з ким обмінюватися досвідом, школярами і педагогами.

Зі школами Рівного, Києва, Чернігова, Луцька й Житомира познайомиться делегація зі Швейцарії. Ці міста, як показові, обрало Міносвіти. Далі, з ким працювати, обиратимуть гості. У рівненських освітян великі надії на співпрацю й вагомі аргументи.

Перші кабінети, де учнів навчають громадянській освіті, у рівненських школах з'явилися десять років тому. Одним із перших такий кабінет облаштували у 25 школі. Але навчання громадянському суспільству виходить за поріг цього класу, розповідають у школі. Підсилюють навчання патріотичним вихованням.

Делегація зі Швейцарії — це вчителі, професори й журналісти. Те, що у Рівному суспільство вже громадянське, гостей переконує заступник міського голови. Згадує, як у 90-му році, ще за радянського союзу, обрали міську раду.

Якщо місто й область включать до Проекту, школярі й вчителі зможуть поїхати за досвідом ствердження громадянської позиції до європейських країн.