Земельний конфлікт у Рівненському районі – в селі Волошки місцева жителька звинувачує сільську раду у фальсифікації документів. Через це Ярослава Гринь залишилась без земельної ділянки, якою за життя користувався її батько.

Мова йде про 10 соток землі поблизу будинку, де нині проживає жінка. Вона стверджує: хтось підробив заяву її батька, в якій він за 2 дні до смерті відмовляється від ділянки.

Долю звільненої земельної ділянки сільська рада вирішила лише через рік – рішенням сесії вона дісталась голові земельної комісії Віктору Работі. По сусідству з Ярославою Гринь він має невелике підприємство. Депутат не приховує, що добре знав про плани батька Ярослави відмовитись від ділянки.

За словами депутата, він неодноразово допомагав померлому та його сімї фінансово тож відмову від ділянки розцінив як вдячність.

Хто написав заяву, знають у прокуратурі Рівне нського району. За словами правоохоронців, це почерк дружини померлого – з цією жінкою батько Ярослави Гринь одружився за рік до смерті. У зв’язку з цим в порушенні кримінальної справи відмовили. Голова сільської ради визнає: відмова від земельної ділянки за 2 дні до смерті і справді виглядає підозріло, але нічого дивного в цьому немає. Тим більше, що про підробку документів мова не йде.

Апогеєм конфлікту, розповідає Ярослава Гринь, стала сутичка між нею та Віктором Работою. За словами жінки, депутат її побив після чого вона місяць пролежала в лікарні.

Правоохоронці перевірили і цей випадок, але криміналу знову не знайшли. Тим часом адвокат Ярослави Гринь Вікторія Власик каже, що у справі про підробку підпису в заяві про відмову від ділянки зроблені не всі дослідження. Зокрема, експертиза, яка дозволяє визначити точний час виконання підпису. Її проводять в Києві, але досі зроблено цього не було.

Разом з тим у прокуратурі не виключають: якщо у справі з’являться нові обставини, рішення про відмову в порушенні кримінальної справи переглянуть.

Програма «Патруль» стежитиме за перебігом цієї справи і про нові подробиці ми розкажемо у наших наступних випусках.