Металева переправа з’єднувала два береги невеликої притоки річки Слонівка у Радивилівському районі, якою місцеві школярі діставались на навчання у сусіднє село. Тепер дітям доводиться обходити три кілометри або ж мочити ноги у холодній воді.

Одного ранку шестикласник Андрій, прямуючи до школи, не побачив моста. Хлопець запізнювався тож вирішив перебігти струмок – після цього тиждень лежав вдома із застудою.

Крадіжка містка стала справжньою проблемою для місцевих жителів – людям доводиться обходити до трьох кілометрів або ж мочити ноги у холодній воді. Єдина втіха – погода. Через суху осінь річка Слонівка не розлилась і ця болотиста місцевість не така волога як зазичай восени.

Міст викрали вночі – зловмисники демонтували півтонну металеву конструкцію, яку відтягнули у завчасно підготовлену схованку. Та сховати переправу виявилось непросто – уже невдовзі працівники міліції відшукали міст, а за деякий час – і 4-ох крадіїв.

Історія викраденого моста почалась у 2003-ому році. Тоді через весняну повінню цю територію сильно затопило. Селяни скинулись хто як міг та звели металеву переправу. Тепер відновлювати місток та ставити його на місце, каже сільський голова, будуть ті, хто крав та ламав.

Підозрювані у крадіжці моста зізнались, що міст викрали з романтичною метою. Мовляв, один з них на зароблені на металі гроші планував придбати авто, поїхати до коханої та зізнатись у своїх почуттях. Тепер у хлопців – інші турботи. Вони мають якнайшвидше відновити переправу, щоб у місцевих школярів та вчителів не мокли ноги. Інакше – романтична історія ризикує закінчитись для них у в’язниці.