Віднині і до 15 лютого журі фестивалю чекає на кіносценарії, а від 15 лютого — на відзняті короткометражки. У день відчинення другого сезону "Дверей", свої нагороди отримали найкращі режисери першого. Скористалися нагодою поспілкувалися із іменитими суддями, і ділилися творчими планами.

Народний артист Володимир Петрів, видавці брати Капранові, продюсер Володимир Оселедчик, режисер Ігор Бутирін зустрілися знову у Рівному на кінофесті "Двері". Цього разу не оцінювати та не судити, а запросити аматорів сценаристів та режисерів на другий сезон. "Двері" рекламували, як могли.

Із кращими роботами журі визначилося ще влітку. Але нагороди роздали у день старту другого сезону аматорського кінофестивалю. Дві статуетки отримав рівнянин Петро Буткевич. Йому за короткометражку "Кастинг" професійне журі віддало третє місце, а народне — визнало роботу найкращою.

На цю стрічку режисер витратив 200 доларів та один день на знімання. Зізнається, якби працював над нею зараз, зробив би зовсім іншою.

А це кадри із короткометражки-переможниці.

"Новорічна казка" — перша короткометражка 18-річного Богдана Козачука. Хлопець родом із Ужгорода знімав її, щоб привітати друзів із 2011-м роком. Надіслати роботу на кінофестиваль до Рівного, хлопця змусила сестра. Але, якби не головний герой — не було б ні "Новорічної казки", ні нагороди у руках.

Надто професійно зроблено — так оцінили короткометражку-переможницю Брати Капранові.

А от продюсер Володимир Оселедчик недоліки помітив в усіх короткометражках. Але пальцем не тицяє, шукає плюси.

Тож старт задали, усі роботи можна переглянути на сайті "Дверей", а попереду обіцяють майстер-класи. Головне — встигнути надіслати кіносценарій до 15 лютого, або до 15 червня відзняту короткометражку.

Більше про відкриття другого сезону кінофестивалю Двері дивіться у програмі Кінолекторій цієї п'ятниці, 18 листопада о 21.25