Практично половина рівненських школярів мають спеціальну групу, тобто фактично через поганий стан здоров'я частково або повністю не відвідують уроки фізичної культури. Аби покращити ситуацію міська влада Рівного у вихідні дні запровадила у школах дозвілеві центри. Сюди можуть ходити займатися спортом як діти, так і їхні батьки.

До тринадцятої рівненської школи сім'я Біликів прийшла з задоволенням. Тут в рамках роботи дозвілевого центру відбуваються змагання серед родин учнів школи.

Основний вид змагань для родини це естафета. Долати її мають по черзі кожний член сім'ї, а потім всі разом. Директор тринадцятої школи Михайло Бєлік розповідає, ці змагання є одним з етапів святкування сорокаріччя школи.

Головний спеціаліст міського управління освіти, який відвідав змагання, переконаний, створення дозвілевих центрів у школах допоможе оздоровити рівненських учнів.

Міські чиновники запрошують усіх школярів та їхніх батьків приходити на вихідних у дозвілеві центри та займатися улюбленим видом спорту.