Відтепер тут лелеки приноситимуть не тільки дітей але возитимуть самих лікарів. На Рівненщині в Острозькому районі фельдшерів посадили на двоколісних металевих коней. Нині медикам роздали 32 білоруських "Аїсти". Які мають стати у допомозі при добиранні за викликом до хворих у селах.

Від неї залежить здоров'я двох тисяч жителів села Вельбівно. Галина Захаржевська 25 років працює фельдшером. 20 із них, завідує фельдшерсько-акушерським пунктом. Усе б нічого, каже медик, та до крайньої хати, коли там хтось захворіє, доводиться ходити пішки 5 кілометрів. Єдиному транспорту, який мають на поміч, сім років.

Благання медиків цього ФАПу та ще з шести сотень, які працюють на Рівне нщині , почули чиновники. Вирішили кожного фельдшера посадити на велосипед. Акцію з роздавання двоколісних розпочали з Острожчини. На подвір'я райлікарні привезли 32 білоруських "Аїсти". Ганна Поліщук із Точивиків приміряє обновку. До цього на виклики або пішки ходила, або власним велосипедом добиралася.

За кожен Аїст заплатили вісім сотень гривень. Гроші — благодійні, не зі скарбниці, — каже заступник голови області. На Острозьких ФАПах акція не зупиниться, у планах ще як мінімум, Корецький та Гощанський райони. А в інших до велосипедів ще треба зробити дороги.

Велосипеди конкуренцію автомобілям "швидкої" не складуть, — запевняє головний лікар райлікарні. Чотири автомобілі цієї служби працюватимуть, як і до цього, хоча, трішки й спізнюються.

А новенькі велосипеди уже розвозять по ФАПам. Пані Галина зустрічає обновку, одразу ж випробовує на міцність.