Новий митний кодекс, якщо його завізує Президент, стане чинним вже з нового року. Але митники вже почали анонсувати спрощення всіх митних процедур та збільшення надходжень до бюджету.

Рівне нські митники вже готуються до роботи за новим кодексом. Кажуть він побудований за принципом максимально прямої дії. Отже, скоротяться терміни походження товару через митницю, зменшиться вплив працівників на прийняття рішень, а все завдяки використанню сучасних електронних систем.

Неготовність інших органів до електронного декларування проблем не створить, переконують у митниці, адже вони проситимуть до декларації надати тільки документ, що засвідчує вартість товару. Інші документи декларант просто зберігатиме у себе на випадок перевірки. До речі, новий кодекс передбачає пост-аудит контроль.

Ще обіцяють, що митне оформлення триватиме не добу, як раніше, а максимум чотири години. Для добросовісних підприємців взагалі спрощуватимуть митні процедури. А простим громадянам дозволять ввозити товар вартістю не більше тисячі євро без будь-яких податків.