Біля пам'ятника борцю за незалежність України, похованого у нашому місті, відбулися урочисті заходи, організовані міською владою з ініціативи Української народної партії.

Пам'ятник головному командиру УПА-Північ Климу Савуру встановлено 2002-го року у центральній частині Рівного. Між тим, хто такий Клим Савур, рівняни пригадують не усі і не одразу.

Місцевий історик Ігор Марчук - автор монографії про життя і військово-політичну діяльність видатного провідника українського визвольного руху. Тож про Дмитра Клячківського, котрий діяв під псевдо Клим Савур, може розповісти чимало. Життя Клима Савура обірвалося у 34 роки. Його місцезнаходження видав під час допитів в НКВС полонений і хворий на тиф командир західного воєнного округу УПА-Північ Юрій Стельмащук.

Наталія Гавриш із сумом констатує, в останні два роки у залі краєзнавчого музею, присвяченій боротьбі Української повстанської армії, відчутно поменшало шкільних екскурсій. Головний освітянин міста обіцяє виправитися. До 100-річчя від Дня народження Клима Савура керівники Рівного з ініціативи Української народної партії організували урочисті заходи біля його пам'ятника, згадавши і про усіх героїв національно-визвольної боротьби

Дмитро Клячківський похований таємно працівниками НКВС на території Рівного. Точне місце його останнього спочинку невідоме. За припущеннями істориків, це може бути подвір'я колишнього управління НКВС - нині обласного управління міліції, територія колишньої в'язниці НКВС, а пізніше - швейної фабрики, де і встановлено пам'ятник, або ж безіменне поховання на Грабнику. Там нині споруджена каплиця світлої пам'яті головного командира УПА-Північ Клима Савура.