Про це заявив віце-прем'єр Сергій Тігіпко. За його словами, для виконання судових рішень щодо допомог та пенсій пільговикам, держава муситиме забирати у пенсіонерів. Натомість голова облдержадміністрації Василь Берташ пообіцяв відстоювати права чорнобильців та афганців у столиці.

Нещодавно очільник області та голова обласної ради Юрій Кічатий підписали тристоронні угоди, в яких задекларована співпраця влади з обласною організацією Української Спілки ветеранів Афганістану та обласним громадським об’єднанням «Союз Чорнобиль». Василь Берташ запевнив афганців і чорнобильців, що всі проблеми, які можна вирішити на обласному рівні, будуть врегульовані.

Нині юристи вивчають можливість фінансування з обласної казни програми підтримки пільговиків краю. Якщо висновок правників буде позитивним, то обласні фахівці розроблять стратегію посилення їх соціального захисту, наголосив очільник області. Водночас він запевнив, що відстоюватиме інтереси краян у Києві та підтримуватиме безперервний діалог із представниками найчисельніших громадських організацій, оскільки від того залежить дотримання соціальних гарантій понад 350 тисяч чорнобильців, а також 5 тисяч учасників бойових дій на території інших держав, які проживають на Рівне нщині .