Хочеш отримати диплом - доплати. Ректор та студенти Рівненського гуманітарного університету не можуть дійти згоди. Молодь відмовляється платити понад 8 тисяч гривень в рік за навчання. Бо в договорі, який уклали чотири роки тому, - стоїть учетверо менша сума. Тиждень студенти не могли достукатися до ректора. Сьогодні нарешті пощастило. Без сварок не обійшлося.

Взаємними звинувачення розпочалася зустріч ректора гуманітарного університету зі студентами. Ціна питання 6 тисяч гривень. Саме на стільки збільшилася плата за навчання студентам художньо-педагогічного факультету. Стільки плати Вони не хочуть. Переконують, відстоюватимуть свої права до кінця. Не ймуть віри спудеї і в пояснення ректора. Тож переукладати договір на навчання не збираються.

Керівництво вишу пояснюють відвищення плати за навчання традиційно: інфляцією, все дорожчає, тому університет лед зводить кінці з кінцями. Ректор каже навчання студентів на творчих спеціальностях дуже дороге, а ціну яку вони нині пропонують їм заплати і так занизили.

Зрештою студенти і керівництво знайшли компроміс. Ректор пообіцяв переглянути вартість навчання. Однак крапку в суперечці ставити ще зарано. Наступної п’ятниці ректор пообіцяв знову зустрітися зі студентами. І якщо їх знову не влаштує нова ціна навчання, з ними розірвуть угоду.