Його планують провести раніше. Хоча остаточні терміни поки не затверджені. Між тим, реєстрація на пробне тестування розпочнеться вже наступного тижня на сайті Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти.

Вже з 1-го листопада на офіційному сайті Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти стартує реєстрація на пробне тестування-2012. Зареєструватися можна буде виключно в інтернеті. Заповнити анкету і сплатити рахунок - а це 84 гривні - потрібно до 31 листопада.

Саме пробне тестування відбудеться вже наступного року, по суботах. 24 березня - з української мови та літератури, біології, фізики та 4-ох іноземних мов. 31 березня - з історії України, математики, хімії, географії та російської мови.

Освітяни кажуть, пробне тестування - це гарне тренування, передусім - психологічне. До того ж, на сайті можна буде побачити рейтинг своїх результатів відносно інших учасників. Між тим, терміни для справжнього тестування поки не затверджені. Орієнтовно це буде кінець травня - початок червня. Умови вступу до вишів серйозних змін не зазнають.

Тим часом місцеві освітяни вже готуються вирішувати майбутні проблеми, пов'язані з перенесенням термінів тестування.

За оцінкою Петра Ковальчука, на Рівне нщині охочих скласти зовнішнє незалежне оцінювання 2012-го року, порівняно з попереднім, додасться, адже випускників буде на тисячу більше.