Серед ночі жінці зателефонував невідомий, і представившись співробітником міліції, повідомив, що її сина затримали правоохоронці за скоєння злочину.

За звільнення сина незнайомець захотів 10 тисяч гривень. Жінка на це погодилась – у цей же час рівненський таксист Михайло отримав дивне замовлення. Він мав перевезти гроші.

Отримавши за свої послуги 500 гривень, Михайло передав гроші молодій білявці, яка чекала на нього на зупинці. Пізніше дівчина розповість оперативникам, що зробити це її попросив рідний брат, який нині знаходиться у в’язниці.

Встановити особу чоловіка, якому Ірина передала гроші, правоохоронцям поки не вдалося. Сама ж дівчина, як і таксист, запевняють, що не знали про походження грошей і кінцеву мету зловмисників. Їхні покази наразі перевіряють працівники міліції.

Втім, гроші рівнянці поки не повернули. У міліції застерігають: такий вид шахрайства зустрічається дедалі частіше. Майже щоночі в чергову частину дзвонять стурбовані рівняни і цікавляться долею своїх начебто затриманих родичів. І правильно роблять, - кажуть правоохоронці.