Для цього організували спеціальний семінар, за участю самих голів сільрад, а також керівництва районів Рівненщини.

Так зустрічають гостей на Березнівщині. На оглядини завітали до села Кам'янка. Обласне керівництво на прикладі роботи місцевого будинку культури та школи навчає інших сільських голів як потрібно працювати. Керівник будинку культури каже, найбільша проблема її закладу - відсутність прибутків, адже молодь на дискотеки сюди майже не ходить, надаючи перевагу навколишнім кафе-барам із живою музикою.

Гордяться в селі і своєю школою. адже за останні три роки в номінації "Найкращий освітній заклад району" вона стабільно посідає перше місце.

Збереження та примноження культурної спадщини свого села - це завдання сільського голови, переконана Раїса Сарай, яка вже шість років очолює громаду Кам'янки. Про свою роботу розповідає і гостям.

Обласні чиновники впевнені, такі виїзди потрібні, адже попри цілий комплекс проблем, пов'язаних із фінансуванням та утриманням сільських рад, знаходяться голови місцевих громад, яким вдається власним силами поліпшити життя у своїх селах.

По завершенні оглядин відбулася підсумкова нарада, де обласні чиновники закликали голів активніше працювати на благо своїх сільських громад.