Так називають мешканці однієї рівненської багатоповерхівки, оренду частини землі поблизу будинку. Натомість, керівник компанії-орендаря запевняє, що правда на його боці. Оскільки, ще 7 років тому на сесії, міські депутати віддали дану землю фірмі у користування. На чиєму боці правда?

Мешканці багатоповерхівки неподалік драмтеатру взялися власними силами облаштовувати прибудинкову територію. Та обгородивши сіткою ділянку, дізналися, що захопили орендовану землю. Компанія-винаймач почала вимагати від людей перенесення паркану за межі орендованої ділянки. Однак, місцеві мешканці з цим категорично не згодні.

Як виявилося, Рівне рада на сесії ще 2004-го року уклала договір оренди з компанією "Альянс Вест", віддавши в користування, зокрема, і цю земельну ділянку. Нині міський депутат Людмила Туровська долучилася до суперечки на боці мешканців.

Водночас керівник компанії-орендаря Валерій Костюк такі звинувачення називає повною нісенітницею. Аргументує тим, що за три року вже збудована перша черга проекту, зокрема торгівельні заклади на вулиці Пересопницькій. Крім того частина вулиці Пересопницька вже вимощена бруківкою. Також будівельники згідно проекту перенесли комунікаційні мережі. Нині, за словами Валерія Костюка закінчуються проектні роботи по другій черзі будівництва. Бізнесмен у розпалюванні конфлікту звинувачує Людмилу Туровську. Мовляв, вона надала мешканцям недостовірну інформацію. Земля у власності міста, а не будинку. А до кіосків, розміщених на орендованій території, компанія немає жодного стосунку.

Законність договору про оренду визнають і юристи. Проте не бачать нічого страшного в тому, що люди огородили територію парканом та посадили дерева.

Керівник компанії-орендаря зі словами юриста не згоден, каже, будівельні роботи розпочнуться найближчим часом. Тож має намір відстоювати свої інтереси в суді.