Хлопчик переконує: його побили однокласники. Батьки школяра звернулися до міліції із заявою і нарікають, що недопрацювали передусім педагоги. Правоохоронці поки ведуть перевірку, але батькам школярів варто замислитися уже і поцікавитися, чим живуть їхні діти поза домівкою.

Свого сина Наталія перевела до 11-ої рівненської школи тільки цього 1-го вересня. Раніше хлопець навчався в Обарові. Дружби в новому колективі у нього не склалося, розповідає мама. З часом хлопець начебто почав приходити зі школи в синяках і вдома пояснював, що його б'ють однокласники. А вже на другому місяці навчання опинився в лікарні.

Здоров'я шестикласника занепокоєння не викликає, каже його лікар. А до стаціонару хлопчика поклали, щоб ретельніше обстежити.

Між тим мама школяра певна, що у її дитини струс мозку і винними вважає педагогів. Мовляв, ті не поспішали владнати конфлікт у класі, а крайнім тепер прагнуть зробити її сина - начебто він сам провокував однокласників на бійки. Почути думку класного керівника не вдалося - директор школи повідомила, що вчителька потрапила до лікарні з гіпертонічним кризом. Керівник навчального закладу каже, на поведінку нового учня скаржилися і діти, і вчителі. А після звернення мами про те, що сина у школі б'ють, намагалися вирішити проблему.

Знайти причину і залагодити конфлікт у класному колективі педагоги не встигли: шестикласник опинився у лікарні, а батьки написали заяву до міліції. Тож тепер винних шукатимуть правоохоронці.

Тим часом у школі певні, що корінь конфлікту учня із однокласниками варто шукати в сім'ї. За висновками шкільного психолога, хлопчикові просто бракує належної уваги.