Активісти виступили проти референдуму, який проводить профільний міністр Дмитро Табачник і проти Закону про Вищу освіту. Студенти повідомили, що на знак протесту хочуть перекрити одну з вулиць. Та міліціонери виявилися спритнішими і на півгодини увесь транспорт пустили в об'їзд.

З плакатами в руках рівненські студенти влаштували акцію протесту, щодо прийняття законопроекту "Про вищу освіту". Організатори кажуть, Всеукраїнський студентський референдум, на підставі якого і будуть затверджувати законопроект, підтримує інтереси лише вишів і спровокує збільшення корупції. Зібралось протестувальників біля трьох десятків. Було б більше, якби студентів не залякали. Мовляв, у Водному університеті ректорат під загрозою відрахування, заборонив студентам приймати участь в акції. Однак, керівництво вишу запевнило, що подібних розпоряджень не давали.

Не обійшлося і без міліції. Один з протестувальників звинуватив правоохоронні органи у неправомірній поведінці, щодо себе.

Та правоохоронці діяли в межах чинного законодавства. Більше того, під час проведення акції міліціонери виявили чимало порушень з боку організаторів.

Організатори ж запевнили, не зважаючи на тиск з боку керівництва вишів та міліціонерів, надалі відстоюватимуть свої права, а тому пророкують, подібні акції в країні далеко не останні.