Операцію із затримання провели бійці спецпідрозділу «Сокіл» рівненського УБОЗу в селі Городище Рівненського району. Вчинити опір зловмисники, які були озброєні, не встигли – їх зв’язали за 5 секунд. Один з них намагався втекти, але його швидко наздогнали. В УБОЗі кажуть: до операції готувались ретельно – задіяли досвідчених працівників і навіть перекрили навколишні дороги.

Затриманих було 4-ро, але згодом одного з них відпустили. Він проходить у справі як свідок. В УБОЗі розповідають: фальшивомонетники працювали на широку ногу. Підроблені євро продавали у співвідношенні 2:1 тобто за кожну тисячу фальшивих банкнот отримували 500 справжніх.

Дізнавшись про це, оперативники УБОЗу втерлись до них в довіру. Спершу купили півтори тисячі євро, згодом – ще 20 тисяч. Під час останнього закупки їх і затримали.

Фальшиві євро, розповіли в УБОЗі, виготовлені закордоном в одній з європейських країн. Підробки дуже високої якості – відрізнити їх на дотик майже неможливо адже як і справжні банкноти вони мають елементи захисту. Тож їх легко збували на стихійних ринках та навіть у пунктах обміну валют.

Затримані – мешканці Волинської області, раніше проблем із законом не мали. Всі троє, кажуть в УБОЗі, займались будівництвом і на перший погляд мало чим відрізнялись від звичайних громадян.

В УБОЗі запевняють, що вилучили у затриманих всі фальшиві гроші. Втім, гарантувати, що більше підробок в обігу немає, правоохоронці не можуть.

Окрім збуту фальшивих євро, волинянам доведеться відповісти і за продаж амфетаміну – контрольну закупку наркотиків також провели оперативники УБОЗу. Суд уже заарештував їх на час досудового слідства. Їм загрожує до 10 років позбавлення волі.