Нині на обліку в області із раком грудей перебувають 2,5 тисячі жінок. Таку тривожну статистику озвучили лікарі напередодні Всеукраїнського дня боротьби з раком молочної залози. Одначе медики наголошують: діагноз - це не вирок. Лікуватися можна і потрібно, для успішного результату варто вчасно виявити хворобу. І звісно - не слід забувати про профілактику.

Любов Мазуркевич одна з пацієнток онкологічного диспансеру. Декілька років тому почула невтішний діагноз - рак молочної залози. На щастя він був на ранній стадії. Перенесла операцію. Зараз повноцінно живе і допомагає таким жінкам як і сама.

Причин виникнення раку молочних залоз чимало. Починаючи із спадковості, закінчуючи харчуванням модифікованими продуктами і засмагою у соляріях.

Через це лікарі радять жінкам вже з 35-ти річного віку проходити мамографію. Хвороба виявлена на ранніх стадіях ще піддається лікуванню.

Та жінки чомусь не поспішають звертатися до медиків, запевняють останні. Одні не здогадуються про недугу, інші бояться, що після операції їхнє тіло зміниться.

Аби ж не стати пацієнткою онкодиспансеру та не лягати під хірургічний ніж, лікарі радять жінкам дотримуватися елементарних правил життя. А це раціональне харчування, відмова від шкідливих звичок, абортів і звичайно не забувати про щорічні медогляди.