Адже бригада медиків приїздитиме до школи і оглядатиме дітей просто на місці. Таке нововведення вже працює на повну, напередодні на Острожчині, яка стала пілотним районом з диспансеризації школярів, вже підсумували результати. На жаль, похвалитися здоров'ям наші діти не можуть.

Ще з минулого місяця в Острозькому районі почали перевіряти стан здоров'я школярів. Та не в поліклініках як зазвичай, а просто за шкільною партою. За окремим графіком, в якому визначалися конкретні терміни для кожної школи, дітей оглядала бригада медиків із Рівне нського обласного діагностичного центру. Острозькі лікарі кажуть, подібне обстеження проводили і раніше та не з такою результативністю.

Загалом за період диспансеризації було обстежено понад дев'яносто відсотків школярів в Острозькому районі. Половина з них мають відхилення у здоров'ї. Окрім того, лікарі діагностували у декількох дітей інвалідизуючі патології.

У 107 дітей лікарі виявили патології щитовидної залози. Третє ж, так зване, місце займають захворювання шлунково-кишкового тракту. Останнє припускають медики є наслідком вживання школярами чіпсів та сухариків. Як підсумок, таких дітей будуть відправляти на додаткове обстеження. Ініціювали диспансеризацію обласні чиновники. Таким чином намагаються поліпшити ситуацію з високою захворюваністю дітей шкільного віку.

Після навчального року хворих дітей відправлять на оздоровлення. В найближчий же час обстежуватимуть школярів Гощанського району.