ЇЇ виявили на глибині двох метрів, під час земляних робіт на одному з приватних господарств. Вага знахідки - 250 кілограм, а радіус враження осколками - понад кілометр. Оскільки авіабомба не підлягала транспортуванню - спеціальна комісії ухвалила рішення підірвати її на місці знахідки.

Мешканців містечка Сарни евакуюють із вулиць, прилеглих до місця знахідки. Відселили майже три тисячі осіб - хтось подався до рідних, хтось до друзів, а були й такі, що вирішили перечекати небезпеку в кав'ярні.

Для убезпечення підриву - МНСники викопали навколо авіабомби 5-метровий котлован, який засипали піском і залили водою. На зручний момент для підриву довелося чекати кілька годин. Усе - через місцеву залізницю, колії якої - лише за сто п'ятдесят метрів від місця події. Нарешті, коли між рухом потягів утворилася велика перерва - авіабомба вибухнула.

Через 10 хвилин після підриву на вулиці відновили рух. Люди почали повертатися до домівок. Хата Емілії Ніколайчук поряд із місцем вибуху. Жінка оглядає своє помешкання і радіє - все вціліло.

У Піротехніків Рівне нщини ліквідація авіабомби на території населеного пункту — перший досвід. Вони радіють успішному завершенню.

МНСники запевняють - під час операції не постраждали ані люди, ані їхнє майно. Лише на подвір'ї, де виявили боєприпас, доведеться закопати чималу вирву.