На її будівництво амбулаторії з держбюджету було виділено майже 3 мільйони гривень. Потреба в медичному закладі виникла після трагічної липневої пожежі у селі Біле, де згорів територіальний центр, а разом з ним - і амбулаторія.

Перед відкриттям амбулаторії чиновники на місце згорілого приміщення колишнього терцентру в селі Біле поклали вінки та квіти. В сусідньому селі - Миляч на них вже очікував натовп людей і не лише з цього села, адже медичний заклад буде обслуговувати пацієнтів ще з шести навколишніх сіл. Амбулаторію звели в рекордні строки – будівництво розпочалося в серпні цього року. На соціально важливий об’єкт з резервного фонду державного бюджету України було виділено майже три мільйони гривень. Заклад належить до нового типу амбулаторій, які лише з’являються в Україні і відповідає усім сучасним вимогам.

В амбулаторії вже є сучасне лабораторне обладнання. Крім цього обласні обранці вирішили закупити ліки в заклад.

Знаходяться в амбулаторії стомат- та фізкабінети, а також палата денного стаціонару на 6 ліжко-місць. Обслуговуватимуть майже чотири тисячі мешканців навколишніх сіл 15 медпрацівників. З них четверо лікарів. До того ж тут створено пост надання невідкладної медичної допомоги. А наступним подарунком, на який тут чекають, має стати автомобіль швидкої допомоги.