Рак шийки матки - молодшає. Якщо раніше цю хворобу виявляли у жінок віком від 40 років, то тепер вона є і у 25-ти річних. Зібралися не лише рівненські акушер-гінекологи, а й Волинські, Харківські, Львівські та Київські. Говорили не лише про проблеми, а й про методи їх лікування.

За статистикою, гінекологічні проблеми має кожна третя жінка. Якщо раніше прогресували венеричні захворювання то зараз онкопатології. Виявляють їх вже й у молодих дівчат.

Покликання кожної жінки - народити дитину. Але через різноманітні проблеми зі здоров'ям вдається це не всім. На Рівне нщині кількість сімейних пар, які не можуть мати дітей залишається високою.

Медики намагаються допомогти жінкам лікувати їхні хвороби. Для цього в області діє програма "Репродуктивного здоров'я". Завдяки ній зменшилась малюкова та материнська смертність. Також закуплено медичне обладнання для медустанов.

Нині медики просять гроші у держави на вакцинацію проти віруса папіломи. Саме він провокує рак шийки матки. Кажуть, завдяки цій вакцині можна зберегти життя та здоров'я багатьох жінок. Та можновладці поки не дослухаються до лікарів, вважаючи, що є чимало інших проблем на які потрібно передбачити кошти.