Під такою назвою вийшла в світ книга рівненських авторів. В монографії на значному джерельному матеріалі як церковного так і світського походження досліджуються чинники та перебіг основних етапів скасування Греко-Уніатської Церкви в Російській імперії.

Видання "Драма церкви" розраховане не тільки на науковців, викладачів та студентів, а й на всіх тих хто цікавиться історією релігійно-церковного життя України. Спів-авторки Надія Стоколос та Руслана Шеретюк розкривали етапи Греко-Уніатської церкви три роки. Та витоки дослідження даної теми походять ще з 70-х років минулого століття.

Автори кажуть видання має не тільки історико-релігієзнавче значення, а й культурологічне. Сама ж назва "Драма церкви" напряму пов'язана із змістом книги. Адже сторінки монографії розповідають про гноблення греко-католиків, та якою драмою це виявилось для вірян.

Книга вийшла тиражем 500 екземплярів. Усі за рахунок авторів. Та про витрати творці видання не шкодують, адже весь наклад вже розійшовся.

Зацікавився виданням і настоятель Української греко-католицької церкви верховний архієпископ Київо-Галицький Святослав Шевчук. Він незабаром хоче зустрітися з ними особисто. Та дослідниці не стоять на місці, в запасі є ще не одна ідея для написання майбутніх книг. Головне кажуть, щоб часу на дослідження вистачало.