Створять його на базі обласної станції юних натуралістів. Хочуть аби це був великий комплекс з доріжками для верхової їзди на конях, також мотоциклах, картах. До того ж поряд планують звести гуртожиток для проживання дітей з області. Не можуть лише виготовити проект будівництва, бо місто не дає акта на землю. Чи посприяють міські чиновники вирішенню цієї проблеми?

Приміщення станції юних натуралістів збудоване ще у 1932 році. Незважаючи на це - сьогодні тут займається більше тисячі учнів. Вони вчаться вирощувати квіти, садити овочі, доглядати за птахами та бджолами. Втім місця для навчань всім не вистачає.

Територія закладу складає вісім гектарів. Обласні чиновники хочуть збудувати тут великий навчальний комплекс для занять учнів різноманітними видами спорту. Надати можливість займатися дітям і з вадами розвитку. І збудувати гуртожиток для проживання немісцевих. Таким чином до позашкільної освіти залучать ще чотири тисячі дітей. Та розпочати будівництво не можуть бо немає акта на землю.

Міський голова Рівного Володимир Хомко про проблему вперше чує. Каже, за час його головування, до нього ніхто з цим питанням не звертався. Але обіцяє винести питання на сесію. Сприятимуть цьому і обласні обранці.

А коштів на будівництво і справді треба чимало. За попередніми підрахунками 50 мільйонів гривень. Тому якщо міська влада і дасть дозвіл на будівництво, то де знайдуться кошти - поки питання.

Освітній портал: studyguide.ru