Кажуть рівнян замість згущеного молока годують шпалерним клеєм. В той час коли корівництво занепадає, - полиці супермаркетів переповнені товарами молочної групи, втім не місцевого виробництва. На відсутність співпраці із великими торгівельними центрами жалілися нині рівненські фермери голові обласної адміністрації.

Місцеві фермери ледь не ставали у чергу, аби поскаржитись губернатору про свої проблеми. Назбиралось їх чимало. Просять замінити зношену сільськогосподарську техніку та оновити поголів'я худоби. При купівлі нових - компенсувати частково їх вартість. Нарікають на відсутність кваліфікованих працівників у сфері сільського господарства.

Засмучує фермерів і нестабільність цінової політики. Проблема молока болить фермерам найдужче. Кажуть, корівники занепадають, худоба вирізається, молоко невигідно реалізовувати через низькі ціни. Важко його продати й на ринках та у місцевих супермаркетах. Останні просять від сільгоспвиробників від 10 до 100 тисяч гривень, аби їхня продукція з'явилась на полицях торгового закладу. Фермерам, звичайно ж, це не вигідно.

Співпрацю з супермаркетами Василь Берташ фермерам поки не обіцяє. Планує хоча б створити тристоронню угоду між обласною адміністрацією, сільськими радами та власниками молокозаводів. Аби останні купували молоко у селян за заздалегідь прописаною ціною.

Та поки далі слів обіцянки чиновників не йдуть. Кажуть, все залежить від бюджету на наступний рік. Тим часом фермерам чекати ніколи, вже посівна на носі. Тож гроші на вирішення своїх проблем, мабуть, братимуть за збут вирізаної худоби.