Обласні чиновники ставлять здобутки очільників Володимиреччини у приклад їхнім колегам із інших районів. 20 вересня учасники координаційно-консультативної ради з питань місцевого самоврядування при голові обласної ради побували у районі на об’єктах стратегічного значення.

Членами координаційно-консультативної ради днями відвідали місто-супутник Рівне нської атомки — Кузнецовськ. Там ознайомилися з роботою атомної електростанції та дізналися про плани та перспективи підприємства.

Бюджет Кузнецовська на 77 відсотків складається з відрахувань від Атомної електростанції. Це звичайно ж багато, однак і невирішених проблем в місті все ж вистачає. Одна з них — нестача робочих місць.

Ще одним об’єктом, який оглянули представники самоврядування краю, стало приватне тепличне господарство, де за найсучаснішими технологіями вирощують 40 сортів квітки гербери. Унікальність підприємства в тому, що тут використовують дешеві енергоносії — теплиці обігріваються водою, яка використовувалася для охолодження реакторів. Цією ж водою обігріваються жителі сусіднього села Заболоття.

Зі здобутками галузі освіти району учасники коордради мали змогу ознайомитися під час відвідин Володимирецького районного колегіуму. Обласні чиновники побаченим залишились задоволеними, розповідають Володимирецький район приклад того, як потрібно працювати іншим районним керівникам.