Тому лікарям-інфекціоністам роботи нині не бракує. Про їхні останні досягнення йшлося на всеукраїнській конференції, яка розпочалася на Рівненщині.

На конференцію поговорити про нові технології в діагностиці та лікуванні інфекційних хвороб з'їхались лікарі-інфекціоністи зі всієї України. Запросили і колег з інших країн, представити свої доробки в боротьбі з інфекціями та перейняти досвіду.

Особлива увага на конференції прикута до американських лікарів, мовляв, у них і фінансування більше і їхні розробки випереджають українські на декілька років. Проблем у лікарів-інфекціоністів вистачає. Для прикладу з кожним роком збільшується кількість дітей, які не пройшли планові щеплення проти інфекційних хвороб, тому за кілька років в Україні може спалахнути епідемія кору чи краснухи.

Також лікарі жаліються на зростання за останні декілька років кількості так званих завізних або екзотичних інфекцій, як не притаманні українцям і просять у влади збільшення фінансування на розробку нових методів боротьби з ними.