Сотню комп'ютерів для дітей-сиріт Рівненщини ще рік тому згодилися передати американські українці. Але техніку дітям вручили тільки сьогодні. Чого це коштувало благодійникам?

Валентина Косюга зі Здолбунова виховує 11-теро дітей. Троє з них - прийомні, які залишились без батьків. У хаті вісім школярів і кожен тягнеться до старенького ноутбука. Тож подарований благодійниками комп'ютер, каже, хоч трішки розрадить.

Допомогти дітям-сиротам Рівне нщини зголосилась Українська федерація Америки. Зазвичай, кажуть ініціатори збору благодійної допомоги, не байдужі люди відкликаються саме із далекого зарубіжжя.

Цього разу вони передали сотню комп'ютерів. Техніка не нова, але протестована та здатна ще довго послужити. Один набір припав і Василині Новосад, яка не уявляє себе без інтернету.

Однак, інколи на заваді благодійництву з-за кордону стає наша держава, кажуть організатори акції.

Цього разу, запевняють, техніка прийшла відносно швидко. Але є і багато доброчинців, котрі мають змогу щомісяця допомагати і сиротам і людям похилого віку. Та відмовляються через небажання держави сприяти реалізації благих намірів.