Втім не футбольні - а спеціальні - майже міліцейські. На них - з двох сторін виключно корисна інформація - від обов'язків правоохоронців при затриманні до прав самих затриманих. Таким чином рівненська молодь приєдналася до всеукраїнської акції під назвою "Жовта картка українській міліції: друге попередження".

Запланована акція-попередження, яку організатори паралельно проводили провести у 16 містах України, в Рівному була малолюдною. Головна мета її, кажуть активісти — підвищити рівень обізнаності молоді із Законом.

Студентам роздали пам'ятки із переліком прав затриманих та обов'язків правоохоронців при виконанні цієї процедури. Молодь цитує пам'ятки, і зауважує, лише просвітницької роботи з цього питання недостатньо. Не завадить і самоосвіта.

Тим часом у секторі зв'язків з громадськістю МВС України повідомили — станом на сьогодні в області відремонтовані усі кімнати затриманих та доставлених. Там кіпи роздаткових матеріалів та корисних пам'яток для затриманих. Самим ж правоохоронцям щотижня проводять роз'яснення базових положень та інструктажі.