Відтепер, підгузки, пелюшки, ватні диски та палички, бахіли, ємності для збору аналізів, пустушки й презервативи можуть подешевшати на 20 відсотків. Нагадаємо, два тижні тому постановою Кабінету Міністрів, на цю групу товарів почали накладати податок на додану вартість при реалізації. Через вісім днів Уряд передумав та скасував своє рішення. До чого призвело ПДВ на підгузки у Рівному?

В Андрія та Оксани трьохмісячна донечка. Без підгузків та одноразових пелюшок обійтися не можуть. Щомісяця на ці товари витрачали майже чотири сотні гривень. Минулого тижня оббігали п'ять аптек, щоб купити необхідне для дитини. Товари не тільки зникли з продажу, кажуть батьки, а ще й подорожчали.

Щоб трішки зекономити за дитячих засобах гігієни, у цій сім'ї переважно користуються вологопоглинаючими пелюшками. Одну розрізають на шість частин. В аптеках, де товар зник із продажу, пояснюють: це тимчасово. Продукцію переоцінюють.

Ціни на товари, які подорожчали на 20 відсотків, перераховують наперед. Постанова, яка скасовує податок на додану вартість на імпорт підгузків та інших виробів медичного призначення, чинності поки що не набрала. Але аптекарі сподіваються: її обов'язково опублікують.

Не в усіх аптеках на батьків чекають неприємні новини. У деяких відділах товари для дітей є і ціни які не змінювалися.

Не буває меду без дьогтю. Ватні диски, кульки та палички і шорти для колдоноскопії до попередньої ціни не повернуться. Зі слів голови правління ВАТ "Рівне фармація" ПДВ на цей товар постанова не скасовує.