Завдяки співраці територіальних громад району із центром зайнятості цьгоріч на Дубенщині вже вдалося залучити до громадських робіт майже півтисячі безробітних. Зазвичай вони займалися благоустроєм населених пунктів до свят.

Нині працюють над впорядкуванням Козацького редуту, що між селами Плоска та Семидуби. А місцеві підприємства отримали дотації завдяки працевлаштуванню півстотні незайнятих громадян.

На цьому Дубенському підприємстві всього 29 працівників і майже всі — вчорашні безробітні, які знайшли роботу через центр зайнятості. Директор підприємства каже, завдяки тому, що за працівників фонд загальнообов'язкового державного страхування виплачує дотації, вдається заощадити на сплаті податків і що не менш важливо, знайти кваліфікованих працівників.

Не з ціллю економії, а з бажанням зменшити число безробітних у Дубному, і тимчасово забезпечити їх роботою, місцевий водоканал уклав договір з центром зайнятості і залучив 39 не працевлаштованих до відновлення центрального стадіону міста. Звідси вже вивезли сміття, впорядкували футбольне поле та вичистили чагарники, в яких потопав стадіон. Тепер безробітні відновлюють трибуни. А міська влада шукає кошти, бо відновлення усього комплексу обійдеться в мільйони.

На іншому об'єкті в Дубному на громадських роботах працює Олександр Панащук — теж вчорашній безробітний. Зізнається, знайти роботу за спеціальністю не зміг. А тому півроку працює різноробочим у Тресті зеленого господарства.

Загалом з початку року на громадські роботи в соціальній сфері і комунальних підприємствах працює 462 людини.