Двотижневі спеціальні навчання тут зробили не лише для дітей але й для їх батьків, які приїхали із різних областей. Щоправда у таборі їм довелося помінятися дітьми. Для чого - дивіться далі.

З вітань розпочинаються заняття в одній із груп інтеграційного табору для дітей аутистів. На свіжому повітрі за кілометри від урбанізованих міст та цивілізації 15 сімей із різних куточків країни живуть однієї великою родиною - із спільними проблемами, інтересами та дітьми! Саме тут у таборі дітей поділили на три групи та склали спеціальний розклад занять як для них так і для їх батьків.

На усі заняття діти ходять не з своїми батьками. Організатори кажуть, такий обмін є дуже корисним для усіх.

Самі батьки заняттями задоволені. Кажуть, раніше проблемами аутистів мало хто займався. Нині ж активні батьки створюють і громадські організації і благодійні фонди для того аби допомогти один одному.

Перший рівненський інтеграційний табір триватиме два тижні. Його створили спільно дві рівненські та одна столична громадські організації. Заняття тут проводять досвідчені спеціалісти, які займаються із дітками з подібними вадами вже не перший рік. Тетяна Черноус через музику знаходить спільну мову зі всіма підопічними.

Аби діти хворі на аутизм та їх батьки були більш адаптованими у суспільстві, організатори табору "Сонячний дотик" планують проводити подібні заходи ще не раз. Наступний задумали зробити вже взимку, на гірській базі в Карпатах.