Будьте обережні. За останній місяць у Рівному викрали майже 100 каналізаційних люків та зливових решіток. Лідирує за крадіжками вже традиційно мікрорайон Північний. Лише поблизу будинку на вулиці Шухевича, 2 зловмисники поцупили три каналізаційних люки та зливову решітку.

Половина викрадених люків та зливових решіток належить «Рівне облводоканалу», решта – міським комунальним підприємствам. Комунальники вже підраховують збитки адже лише один каналізаційний люк вартує 2 з половиною тисячі гривень.

Поки комунальники підраховують збитки, рівнянам, найперше дітям, варто бути максимально обережними. Особливо, в темну пору доби. Чимало таких пасток знаходяться неподалік дитячих майданчиків. Деякі з них хоч і позакидали гіллям та дошками, але від травм такі заходи безпеки навряд чи врятують.

На крадіїв люків рівненська міліція оголосила справжнє полювання. Оперативники обійшли десятки скупок металобрухту поки врешті-решт не вийшли на зловмисників. Як розповіли правоохоронці, підозрюваних 4-ро, усім – не більше 20 років.

Затриманих хлопців міліція підозрює у викраденні майже 40 каналізаційних люків та зливових решіток. Самі молодики вже зізнались, що крадіжки скоювали на Північному, в районах Льонокомбінату та 12-ої школи. Не оминули і вулицю Сагайдачного. Проти них уже порушили кримінальну справу, їм загрожує до 5 років обмеження або ж позбавлення волі, а комунальники просять рівнян не бути байдужими і про крадіжки люків відразу повідомляти оперативні служби.