Головний козир українців Олександр Локтаєв не зміг вчасно приїхати у Рівне з Данії, де виступав за свою команду. Іншим двом рівненським гонщикам не вдалося нарівних змагатися з суперниками.

Безкомпромісна боротьба розпочалася від самого початку гонки. Провідні юніори Європи не хотіли поступатися один одному, що дуже часто призводило до важких падінь. Через падіння не зміг потрапити до чільної четвірки і один з фаворитів поляк Лукаш Циран. Невдало розпочалася гонка і для росіянина Вадима Тарасенко, цьогорічного фіналіста Чемпіонату Світу та чеха Вацлава Міліка, який допустив фальстарт. Чех однак в наступних своїх стартах повністю реабілітувався і у підсумку зайняв друге місце.

Після гонки спортсмени нарікали на важкий стан доріжки, але ніякі проблеми не завадили росіянину Віталію Бєлоусову перемогти у всіх своїх заїздах та заслужено стати на першу сходинку п’єдесталу пошани.

Долю двох останніх путівок до фіналу мав вирішити додатковий заїзд. Зі старту вперед вирвався Вадим Тарасенко, однак на третьому колі він допустив падіння і не пройшов до наступної стадії змагань. Перемогу в перезаїзді, а з нею і місце на подіумі здобув поляк Миколай Цурило

Молоді ж рівняни Павло Кондратюк та Станіслав Мельничук не змогли показати пристойний результат у змаганнях через нестачу досвіду та проблеми з технікою. Наступна гонка на рівненському треці відбудеться 3 липня, коли в гості до Каскаду завітає принциповий суперник клуб Полонія з міста Піла.