Кіт з цигаркою в зубах, що виконує команди лише англійською. Такий мешкає в Демидівці. Його господар, вчитель іноземних мов - окрім англійської та французької, добре опанував і котяче муркотіння.

Викладач іноземних мов з Демидівки на Рівне нщині свій педагогічний талант чоловік зі школи переніс до котів. Має не лише котяче прізвище – Кіт, але унікального вихованця Матроскіна, якій зустрічає гостей з цигаркою в зубах. Щоб навчити кота курити чоловікові достатньо було півроку тренувань. Тепер Матроскін сам просить цигарку. Курить найпростіші – Приму срібну.

Багато курити Матроскіну не дозволяють. Коли одну – коли дві цигарки на день. Перед тим господар їх добряче висушує на грубці. Каже, тоді вони стають менш шкідливими.

Рятувати кота Матроскіна від шкідливого впливу нікотину доводиться Василевій дружині. Пані Оля щодня урізноманітнюю котячий раціон свіжими вершками і м'ясом.

Крім суто людської шкідливої звички має кіт Матроскін ще кілька цікавих умінь. Так реагує диво-тварина виключно на команди англійською.

А ще прогулюється на господаревому плечі, наче папуга. Зараз зізнається пан Василь його вихованець став курити більше. В березні коти особливо нервові. Цигаркою тамує біль від поразок у стосунках з кішками. Василь Кіт же переконаний, навчити курити кота може лише той, хто спілкується з ним на рівних, а головне знає їхню, котячу мову. концерты в москве