Такі плани в обласної влади. Мовляв, наш край має усі перспективи для того, аби бути не тільки бурштинової столицею України але й прославитися далеко за її межами. Завоювання світу бурштиновим військом рівняни почали із Києва.

Невеличка прес-конференція у залі із бурштиновими янголами, - і експозицію відкрито для усіх відвідувачів Софії Київської. Рівняни кажуть - такого туристично-привабливого місця для виставки й годі шукати. Та й сама директор заповідника новою експозицією задоволена.

Рівне нська влада впевнена, бурштиновий скарб краю - це надбання всієї країни, та привід її гордості у всьому світі.

А показати рівнянам і справді є що, експозиція створена з унікальних виробів наших майстрів, - дерево, глина, шкіра, тканини, картини і усе із з бурштиновим присмаком - краплями сонця та теплом рівненської землі. На виставці для жіноцтва справжній рай - унікальні бурштинові прикраси можна не тільки приміряти але й придбати.

В музеї будуть не тільки виставки світових митців, а й майстер-класи для дітей та продаж "живого" каменю для робіт місцевих умільців. Наразі свої таланти тут представляє Рівне нщина. Втім аби привернути світову увагу до свого українського бурштинового скарбу державі треба ще багато працювати. Впевнені у владі. Адже проблем цей сонячний бізнес і досі має більше ніж вирішень.

Допомогти у цьому і має новий проект рівненської влади - від бурштинової столиці України до столиці державної. Аби не тільки показати світові можливості наших умільців - але й спонукати їх до подальшого вдосконалення своєї майстерності та довести, що рівненський бурштин - то таки гарний привід для національної гордості країни.