Нехай не мільйон, але 5 тисяч саджанців троянд таки зацвітуть на рівненському майдані. І посадять їх виключно за гроші рівнян. Кошти зібрали під час благодійної акції Чайкіна алея. Так одна з місцевих радіостанцій вирішила вшанувати пам'ять багаторічного міського голови Рівного Віктора Чайки. Щедрістю рівнян організатори задоволені - кажуть зібраних коштів вистачить не на один квітник. Лише під час акції на майдані вдалося зібрати 19 тисяч 160 гривень. Іще майже 25 тисяч - на благодійному рахунку.

28 березня з 9 ранку працівники Радіо-Трек розбили свій намет на головному майдані Рівного. До благодійності рівняни проповисто закликали плакати та наклейки з написом Чайкіна алея. Тих, хто не знав, на що збирають гроші - консультували на місці.

Обідньою перервою заради благодійності пожертвували і місцеві посадовці. Голова адміністрації Віктор Матчук для Чайкіної алеї не поскупився сотнею гривень. Каже, гроші дав не з державного гаманця, а з власної кишені.

На троянди рівняни загалом не скупилися. Гроші приносили навіть від цілих колективів. Благодійну акцію дехто перетворив на свято і для себе. Рівняни давали гроші на троянди і охоче фотографувалися. Результат власної благодійності вони зможуть побачити вже улітку. Коли позаду кінопалацу України розцвіте Чайкіна алея.