Телеміст за участю керівників міської влади двох сусідніх обласних центрів – Рівного та Луцька – провела у п’ятницю, 19 грудня, телерадіокомпанія “Рівне 1” спільно з волинськими партнерами – ТРК “Аверс”. Подібний проект телеканал “Рівне 1” реалізував уперше за свою 13-річну історію.

Телеміст вийшов у форматі спецвипуску вже відомої глядачам Першого місцевого програми “Телепресклуб”, коли у прямому ефірі запрошені гості відповідають на запитання ведучого та журналістів. Але, на відміну від звичайного “Телепресклубу”, під час цієї програми одночасно працювали дві студії – у Рівному та в Луцьку, і розмова відбувалась паралельно, з почерговими прямими включеннями сусідніх міст.

Гостями студії “Рівне 1” стали заступник міського голови Рівного з питань економіки Сергій Васильчук і голова бюджетної комісії Рівне нської міськради Сергій Паладійчук. А в студії ТРК “Аверс” з журналістами та глядачами спілкувались заступник міського голови Луцька, начальник департаменту житлово-комунального господарства Владислав Стемковський та голова бюджетної комісії Луцької міськради Юрій Корольчук.

Темою розмови стали якість життя у Рівному та Луцьку за двома основними параметрами: економічний розвиток (стан наповнення міського бюджету, розвиток виробництва та інвестиції), а також стан житлово-комунального господарства.

“Ми звикли до своєрідного суперництва з сусідами-волинянами – от і отримали нагоду у прямому ефірі поговорити про здобутки і проблеми Рівного та Луцька, - прокоментував задум телемосту його ведучий, головний редактор Видавничого дому “ОГО” Віталій Голубєв. – А допомагали нам у цьому не лише гості студії, а й колеги-журналісти та пересічні мешканці Рівного та Луцька, адже складовою частиною телеефіру стало вуличне бліц-опитування городян. До речі, для нас ця розмова стала своєрідним продовженням двох тематичних спецрозворотів на тему порівняння рівня життя в Рівному та Луцьку, які вийшли в рівненському обласному тижневику “ОГО” ще в серпні нинішнього року. Автор статті, журналістка “ОГО” Юліана Тет, була присутня в телестудії, і зроблені нею висновки з міні-дослідження одразу ж мали змогу прокоментувати присутні на телеефірі чиновники. Таким чином, телепроект набув і своєрідного мультимедійного забарвлення”.

Обговоривши відразу після ефіру свої враження від проведеного телемосту, його рівненський та луцький ведучі – Віталій Голубєв та президент ВАТ “Корпорація “Аверс” Олег Величко – зійшлись на думці про корисність подібних спільних творчих проектів і доречність їх продовження у майбутньому за умови врахування всіх уроків першої “проби сил”. А першими конструктивними “критиками” телеефіру стали студенти Інституту мистецтв Рівне нського державного гуманітарного університету, з яким Перший місцевий телеканал єднає творча співпраця – майбутні зірки мистецтва (не виключено, що й телевізійного) мали змогу безпосередньо спостерігати за перебігом телемосту, перебуваючи з навчально-ознайомлювальною екскурсією на “Рівне 1”. ФОТОРЕПОРТАЖ