Місцеві волонтери збиратимуть гроші, аби облаштувати спеціальну сенсорну кімнати для дітей. Хворих на аутизм. Цієї суботи у світі відзначають День знань про потреби дітей-аутистів. І з цієї нагоди у Рівному напередодні, 1 квітня, на спеціальну конференцію зберуться найкращі фахівці та педагоги, які працюють із такими дітками.

Так відбуваються логопедичні заняття у 56 рівненському садочку. Проте шестирічного Олексія Корсуна колобок наразі не зацікавив. Як і всіх хлопчаків в його віці Олексія більше привабила відеотехніка. Хлопчик хворіє на аутизм. Він подумки живе у власному світі але фізично разом з іншими людьми. У групі разом із Олексієм ще 12 дітей. Усі вони різні, проте прагнуть спілкування. Їм не все вдається. Тому із ними в садочку працюють фахівці. І діти спілкуються не лише у власному середовищі, але і з іншими. Педагоги кажуть, - діти в садочку на відміну від школярів не агресивні, а навпаки знаходять спільну мову незалежно від особливості потреб будь якої дитини.

Тамара Онокало впевнена, діти,хворі на аутизм, в садочку потребують не лише уваги вихователів чи лікарів, але й, як заведено у Європі — додаткового супроводу та регулярних занять вдома. Батьки Олексія займаються із хлопцем і в дома і в різних спеціальних групах. Вони не втрачають надії та вірять у те, що їх дитина зможе нормально жити у суспільстві, якщо їй вчасно допомогти.

Олена Корсун разом із чоловіком створили благодійний фонд батьківської взаємодопомоги та захисту дітей із аутизмом. Вони збирають фахівців на конференції та влаштовують спеціальні акції. Так, вже завтра студенти-волонтери збиратимуть по місту кошти щоб облаштувати для дітей, хворих на аутизм, сенсорну кімнату. А Олена сподівається, що разом із небайдужими батьками, та за підтримки влади вони зможуть і організувати спеціальний клас для подібних дітей, де фахівці їх навчатимуть шкільної програми.