Міський голова хоче запитати рівнян, чи продавати у місті алкоголь на свята. А поки що координаційна рада з питань профілактики злочинності серед неповнолітніх лише рекомендуватиме Рівнераді заборонити продавати спиртне, із пивом включно — у місцях проведення масових заходів.

Ще два роки тому міськвиконком рекомендував магазинам, які знаходяться у центральній частині міста, не торгувати спиртним на час проведення у Рівному масових заходів. Відтоді і комунальники, і правоохоронці не натішаться - сміття і правопорушень на свята значно поменшало. Тепер закон дозволяє міській владі такі заходи не рекомендувати, а прямо заборонити. Міська координаційна рада з питань профілактики злочинності серед неповнолітніх винесла це питання на громадське обговорення. Пропозиції надійшли від підприємців, чиновників і звичайних рівнян.

І прагнуть їх захистити. Утім, запитання підприємців до членів координаційної ради були майже риторичними.

Дбати про святковий стіл у дні масових заходів мешканцям центру міста, певніше, доведеться завчасно. Координаційна рада рекомендуватиме міській заборонити продаж спиртного у магазинах поруч із місцями гулянь на останній дзвоник, випускний, у День молоді, День міста, День Незалежності, День знань та День студента. Новий рік із цього переліку викреслили одноголосно. Між тим, не виключено, що заборона на продаж міцних напоїв у свята пошириться на усе місто.

Послухали на раді і нечемних підприємців, у чиїх магазинах міліція зловила продавців на продажу підліткам пива. Від початку року в Рівному склали 9 таких адмінпротоколів, винуватців оштрафували поки мінімально - на 510 гривень кожного. Трохи зашарівшись, члени ради розглянули питання з інтим-бутіком на Степана Бандери, який всупереч закону розміщений у житловому будинку. Пікантний магазин потрапив на олівець Національної експертної комісії з питань захисту суспільної моралі, тож уже найближчим переїде туди, де не заборонено торгувати продукцією еротичного характеру - пообіцяли власники.