Рівненські котельні невдовзі працюватимуть за шведською технологією, обіцяють комунальники. І планують оновити 6 котелень міста. Найперше - на мікрорайоні Ювілейному. Обійдеться вся модернізація у сто мільйонів гривень. Гроші братимуть з місцевого бюджету, а також розраховують на кредит скандинавів.

Котельня на Ювілейному вже більше тридцяти років працює без капремонту. Усе обладнання тут вже давно потребує заміни. Прорив мереж теплопостачання єдине, що регулярно тут ремонтують. Тому нині котельню хочуть повністю модернізувати, обійдеться це в комунальникам у 29 мільйонів гривень. Переговори про оновлення тривають ще з минулого року, рівненські комунальники подали свої пропозиції шведам. Тепер чекають на відповідь. Перші домовленості про будівництво розраховують підписати в квітні.

Вже за два роки прогнозують комунальники рівненські котельні стануть економнішими. В першу чергу через найновіше обладнання. Воно дозволить заощаджувати та утримувати ріст тарифів на підігрів води й опаленя, обіцяють тепловики. Котельні на Макарова, Мірющенка, Сошенка в списку першочергових до модернізації.

В такий спосіб запевняють комунальники тепловитрати зменшаться. Виграють від цього в першу чергу мешканці будинків. Однак додають окупиться така масштабна реконструкція за 3-4 роки. Саме тоді місто отримає стабільні тарифи і постійне опалення в оселях.