Нагадаємо, місяць тому ми розповідали про протест мешканців будинку проти будівництва АЗС на місці спортмайданчика. Депутати, які прийшли тоді на зустріч із людьми, пообіцяли розібратися і захистити мешканців від не надто приємного і безпечного сусідства. Одначе, ні місцеві обранці, ні громадські активісти не впоралися.

Рівно місяць тому жителі будинків на Соборній, 422 та 424 зібралися на протест. Хотіли відстояти свіже повітря біля своїх осель та футбольний майданчик від будівництва АЗС. Тоді до них прийшли депутати та члени громадської ради. Обіцяли вивчити питання й допомогти. Питання вивчили, але ... зарадити нічим не можуть.

Тепер нинішні депутати кивають на своїх попередників: у 2004, коли ті виділяли ділянку, то знали, що там будуватиметься. Більше того, право будівництва автозаправки, забудовник виграв на аукціоні. Відтак депутати просять з архіву стенограму, щоб з'ясувати хто чиї інтереси лобіював тоді. А забудовник тепер недосяжний.

Уникнути спорудження АЗС депутатам не вдалося — почали домовлятися. Забудовник пообіцяв обгородити будинок шумопоглинаючим парканом, заасфальтувати прибудинкову територію, влаштувати дитячий майданчик та не торгувати спиртним на автозаправці у вечірні й нічні години. Мешканці під такою домовленістю підписалися, стиснувши зуби. Розпочати будівництво АЗС запланували вже у квітні. Усі роботи, відповідно до графіка, займуть чотири місяці.