Якщо до проведення свята готуєтесь власними силами, важливо підготувати певну кількість конкурсів. Їх повинно бути не занадто багато, щоб не стомлювати присутніх. Ідеально, якщо конкурси будуть пов'язані зі специфікою роботи.

Усі конкурси мають продуманий жартівливий конферанс із елементами імпровізації. Гарантується невимушена атмосфера свята за умови, що колектив завжди складається із глядачів та учасників. Музична програма складається з відомих композицій різних стилів. А якщо зібратися всім колективом і виплеснути свої мрії? Зробити так, щоб казка ожила! Переможці конкурсів нагороджуються жартівливими грамотами й призами.

От кілька конкурсів на новорічне свято:

Асоціації Ведучий виходить із кімнати, а ті, хто залишається, домовляються, хто буде загаданий. Потім ведучий намагається вгадати людину, за її абстрактним описом. Ведучий задає навідні запитання. Наприклад: "Якби ця людина була... хмарою (деревом, мавпою, вішалкою, Снігуркою), то як би вона виглядала (бігала, літала, грала у хокей?)". Необхідно порівняти й вгадати.

Вгадайте, хто? Компанія розбивається на дві рівні групи. Одна група загадує яке-небудь абстрактне поняття (наприклад, кохання, поїздка, новорічна ялинка). Представникові іншої групи повідомляється це поняття, так, щоб інші члени його групи не довідалися. Після чого він зображує це поняття, а члени його групи вгадують, задаючи навідні запитання. Представникові можна відповідати тільки односкладово, "так" або "ні".

Проголошення колективного тосту Ведучий починає вимовляти тост, потім багатозначно обриває його, а продовжує наступна людина з компанії. Тост закінчує вимовляти той же ведучий.

Це була моя кулька! Для конкурсу потрібні двоє учасників. Їм дають по одній надувній новорічній кульці, яку ведучий прив'язує до лівої ноги кожного учасника. По команді ведучого учасники намагаються правою ногою роздавити кульку супротивника. Рекомендується грати у домашньому взутті або кросівках (учасники в кирзових чоботах або на шпильках до конкурсу не допускаються). Виграє той, хто швидше проб"є кульку суперника ногою.

Мобільний Ведучий – пропонує всім чоловікам пред'явити свої мобільні телефони. Отримує приз той, у кого ...найменший! :) Потім пропонується всім жінкам пред'явити свої – отримує приз - та жінка, в якої самий великий. Приз – шоколадний мобільний, або іграшка - калькулятор у формі мобільного.

Танці на газеті Парам видаються газети. Потрібно танцювати не сходячи з неї. По мірі вибування пар газета складається. Як правило закінчується танцем однієї пари, швидше за все чоловіком з жінкою на руках і на пальці однієї ноги.

Гарного вам настрою!