Телепрограма Рівненського агентства журналістських розслідувань, яка вийшла в ефірі Першого місцевого в березні цього року, отримала перше місце у Національному конкурсі на кращі журналістські розслідування з протидії корупції в регіональному телерадіоефірі України.

Програма Телепроекту "Четверта влада” – “Земля на халяву: черга, якої немає” (вийшла в ефірі телеканалу "Рівне 1” 18 березня 2008 року), яку створило Рівне нське агентство журналістських розслідувань, визнана кращою серед антикорупційних телепрограм регіональних телекомпаній України.

Диплом за перше місце отримав заступник директора Рівне нського агентства журналістських розслідувань Роман Мартин.

У циклі програм “Земля на халяву” (вийшли в ефір у березні-квітні цього року) журналісти Агентства висвітлили ситуацію навколо отримання безкоштовних земельних ділянок під індивідуальне будівництво в Рівному. Внесення рівнян у земельні списки Управлінням земельних відносин Рівне нського міськвиконкому не має жодної юридичної сили, стверджують у Агентстві журналістських розслідувань. Тут зазначають: окремі депутати, чиновники та їхні родичі (зокрема голова обласної ради Олександр Данильчук, керівник Рівне нського УСБУ Юрій Крапівін, дочка депутата міської ради від фракції НСНУ Володимира Рабінюка, батько депутата Рівне ради від фракції НСНУ Ігоря Мічуди, депутат Рівне ради від фракції НСНУ Василь Харковець) вже отримали безкоштовні ділянки в Рівному без жодних черг, у той час, як громадян продовжують “ставити” в неіснуючу земельну чергу. Цикл програм “Земля на халяву” можна переглянути в Інтернеті на сайті www.rivne1.tv

Відбір кращих журналістських розслідувань здійснювало журі, до складу якого увійшли провідні журналісти України, спеціалісти з медійних питань і такі, що спеціалізуються на протидії корупції.

До участі в конкурсі було запропоновано понад 600 робіт. Переважну більшість з них – 405 – становили матеріали регіональних ЗМІ.

Конкурс проведено у рамках проекту "Сприяння активній участі громадян у протидії корупції в Україні "Гідна Україна", що виконується Менеджмент Сістемс Інтернешнл (MSI) завдяки підтримці Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) та Корпорації Виклики Тисячоліття (МСС).