Депутати проти мобілок. Рівненська обласна рада хоче повністю заборонити використання мобільних телефонів у школах Рівненщини. І не лише під час уроків, а й на перервах. До такої строгості політиків спонукали дослідження британських науковців. Вони довели, що тривалі розмови дітей по мобільному призводять до серйозних недуг. Зокрема, до пухлин головного мозку.

Рівне нщина може стати першою областю України, де мобільні телефони зникнуть з учнівських кишень. Депутати обласної ради збентежені результатами досліджень, які провели у Великобританії, Німеччині, Швеції та Росії.

Торік Міністерство освіти та науки видало наказ, за яким з першого вересня 2007 року обмежило використання мобільних телефонів під час навчання. Тобто лише на уроках.

Мобільних телефон сьогодні має чи не кожен другий рівненський учень. Мобілізація торкнулася не лише старшокласників, а й першачків. Щоправда, в молодших класах наявність телефону - цілком виправдага - вважають вчителі. Натомість старшокласники, шкоди для здоров'я, яку приписують мобільним телефонам, не бояться. Тож відмовлятися від мобільності не збираються.

Поки вчителі та учні дискутують, що робити з мобілками у школі, депутати облради звернулися до адміністрації, санстанції та Укртелекому - Аби ті дослідили вплив мобільного зв'язку на здоров'я школярів. Якщо його шкідливість доведуть - на Рівне нщині можуть демонтувати і антени стільникового зв'язку, які встановлені поблизу шкіл та дитсадків.