Цього року на Рівненщині планують звести п'ять нових шкіл. Навчальні заклади з'являться на місці аварійних будівель, або ж тих, які роками стоять недобудовані.

Досить дітям навчатися у жахливих умовах вирішили обласні чиновники. І взялися вивчати проблемні школи Рівне нщини. Тих, що мають незадовільний технічний стан в області назбиралося вже два десятки. Пришвидшити добудову незавершених об'єктів та зведення нових шкіл вдасться, якщо область отримає субвенції з держбюджету, які планують розподіляти по новому - відносно кількості населення.

Кошти не розпорошуватимуть по всіх об'єктах, а будуватимуть школи, які реально зможуть здати до 1 вересня. Пріоритет надається тим, де діти навчаються в аварійних приміщеннях і де найвища народжуваність. Із претендентами на першість попередньо визначились.

Правда, ситуацію на цих об'єктах ще має вивчити спеціальна комісія. Бо за словами голови адміністрації не завжди документація на ємність шкіл відповідає реальним потребам. Та й самі школи будуватимуть в порядку черговості, тобто спершу зводитимуть найнеобхідніші приміщення.