Більшість орендодавців у Рівному вимагають розрахунку за помешкання в іноземній валюті. Нині, аби винайняти однокімнатну квартиру, вам доведеться викласти від двох сотень доларів. Це надто дорого - переконують експерти. Дивіться другий сюжет з циклу про ситуацію на ринку нерухомості. Про ціну на оренду житла дізнавався Ігор Шумик.

Долари чи гривні? Для тих, хто винаймає нині житло, найвигідніше домовитись платити у гривнях. Проте майже всі агентства нерухомості у Рівному пропонують помешкання з розрахунком в іноземній валюті. А з нинішнім курсом це у півтора раза дорожче переконують фахівці.

Тетяна два роки орендує житло у Рівному. Від 600 гривень ціна виросла до двох сотень доларів. Зі стрибком долара до захмарної позначки понад сім гривень розпочала пошуки нової оселі. Все марно.

Експерти пояснюють: непосильні кредити затягнули паски на усіх. Частенько люди не в змозі заплатити кредит і здають житло в оренду у доларах, аби погасити зобов’язання перед банком. Через фінансову кризу будівництво стоїть, кредити заморозили, та й оренду в гривнях знайти непросто. Тому вже з нового року експерти прогнозують здешевшення усіх видів нерухомості.

Тому всім фахівці радять перечекати цей важкий час та заощаджувати.