Діти – це моя справжня стихія, я щаслива, що завжди знаходжусь у штормі дитячих мрій та фантазій, а телевізійна програма “Небесна колискова” – це те, що я найменше можу подарувати дітям від себе особисто, як любляча мама і справжня тьотя. – Багатьох дітей, а особливо дорослих цікавить питання, чому саме “Небесна колискова”, а не вечірня чи ...

Коли Віктор Євгенович Данилов запропонував мені створити щось цікаве для дітей у телевізійному форматі, про дитячі програми я знала майже стільки, як кожна мама. Але на той час для дітей та дорослих я писала казки, пісні, вірші, видавала власні дитячі видання, тому в мене вже у дитячому репертуарі була пісня під назвою “Небесна колискова”, яка навіть мені, як автору дуже подобалась. Я ризикнула на розсуд дітей подати не зовсім колискову, а саме пісню про колискову, і відверто кажучи пісенька їм дуже сподобалась, тому на особисте прохання багатьох дітей я навіть дотепер не можу нічого змінити ні у дизайні заставки, а пісеньку вони мені взагалі заборонили змінювати. 


 В дитячих програмах зазвичай, якщо і беруть участь діти, то це звісно діти, які проходять конкурсний відбір і таке інше...На програму “Небесна колискова” звертаються дітки ті, які полюбляють читати живуть все ще у світі казок, а не у світі серіалів, які нічому хорошому, на мій погляд їх не навчать. Тут у програмі вони самі задіяні в процесі вивчення матеріалу, а можливо написання казки, постановки театрального сюжету чи то танцювального чи то пісенного, безпосередньо самої зйомки, і вже лише згодом вони мають змогу побачити себе в ефірі. Дуже важливе значення, що в цьому процесі задіяна вся сім’я, а то навіть і родина, школа, друзі, це те що необхідно дітям, адже вони живуть реальним, своїм власним дитячим життям....


 Найважливіше для мене аби кожна дитина котра приходить до мене на програму почувала себе потрібною, особливою, талановитою. Ми дорослі маємо навчитися підніматися до високого рівня дітей. Багатьох з них звісно впізнають на вулицях друзі, сусіди, але на відміну від дорослих у дітей немає почуття зірковості. Я намагаюся їх навчати, що те що ми робимо це велика праця. І повірте діти все дуже добре розуміють.


 Дитячі програми чомусь ввійшли до ряду най неприбутковіших програм в Україні І це при тому, що у кожного з нас ростуть діти, а телебачення – дзеркало нашого життя. У програмі “Небесна колискова” по міру можливостей кожної зйомки беруть участь все нові та нові дітки віком від 4 до 10 років. Якщо меценати не візьмуть на себе підтримку таких програм, то скоро нашим дітям таки залишиться дивитися серіали.


 Нова рубрика “Пізнавалка”, яка вже прийшлася до душі нашим учасникам дає мені можливість не втрачати зв’язок з талановитими дітками, які приходили на зйомки казок, а навпаки стимулювати їх, до творчості, самостійності, виробляти в них впевненість у розмовному жанрі та вільній декламації.


 Не все так, як би хотілося бачити, у програмі, адже обмежений час зйомки, обмежений час вивчення матеріалу, фінансові та людські ресурси звісно впливають на результат, тим не менше це не заважає нам отримувати нагороди, якось триматися, а головне отримувати найвищі нагороди у світі – це усмішки дітей.


 Якщо у вас дорослих чи дітей виникнуть пропозиції щодо програми “Небесна колискова” радо врахую усі ваші побажання.